Dizalice topline

Dizalice topline

Daikin Altherma - visokotemperaturna

Idealno rješenje za obnove zato što pruža temperature polazne vode potrebne za sisteme sa radijatorskim načinom grijanja – sve do 80°C.

U većini renovacija iskorištavaju se postojeće cijevi i klasični visokotemperaturni radijatori kako bi se uštedjelo na troškovima, što znači da novi sustav grijanja mora proizvesti temperaturu vode do 80°C da bi radijatori ispravno radili. Ovaj sustav predviđen je za takav scenarij. 

Ima dvije dizalice topline – prva je za izvlačenje topline iz vanjskog zraka, a druga za prijenos te topline u vaš sustav grijanja i tople vode na do 80°C, čime se ostvaruje optimalan komfor čak i u najhladnijim klimatskim uvjetima. 

Dostupni visokotemperaturni sustavi Daikin Altherma imaju različite kapacitete – prilagođeni svim veličinama kuća čime se osigurava učinkovit rad sa svim konfiguracijama cijevi i radijatora, neovisno jesu li upravljani centralno ili zasebno.

Visokotemperaturna dizalica topline zrak-voda Daikin Altherma je idealno rješenje u slučajevima kada temperatura vode prelazi vrijednosti temperature konvencionalnih toplinskih pumpi, koje se često javlja kod starijih objekata s radijatorskim grijanjem. Zahvaljujući tehnologiji dva kompresora sa dva različita kruga radne tvari, visokotemperaturna dizalica topline Daikin Altherma pruža temperature polaza vode sve do 80°C bez upotrebe električnih grijača. Upravo ta činjenica pokazuje da bi pri temperaturi 65°C visokotemperaturna dizalica topline Daikin Altherma lako pružala svu potrebnu toplinu i održavanje učinkovitosti na visokoj razini. 

Riješite se starog, neučinkovitog kotla na fosilna goriva. Odlučite se za ekonomično i okolišu prihvatljivo rješenje sa visokotemperaturnom dizalicom topline Daikin Altherma uz zadržavanje postojećih instalacija za grijanje.

Na izboru su jedinice snage 11kW, 14kW i 16kW koje u kombinaciji sa visokom temperaturom polazne vode mogu u potpunosti zamijeniti uljni kotao i tako postati jedini i neovisni izvor udobnosti i topline Vašeg doma. Visokotemperaturna dizalica topline Daikin Altherma se razlikuje od klasičnih dizalica topline po tome što ima dva kompresorska freonska kruga sa radnim tvarima R-410 i R-134. To joj omogućava visoku učinkovitost unatoč višim zahtijevanim temperaturama polazne vode. Sustav Altherma High Temperature možemo lako povezati sa bestlačnim spremnicima za potrošnu toplu vodu koji se također mogu povezati na bestlačni solarni sustav Daikin. Na taj način možemo iskoristiti sunčane dane kako bi dodatno smanjili troškove za grijanje potrošne tople vode. Ovaj sustav možete bezbrižno koristiti u hladnim zimskim danima jer Daikin Altherma dizalica topline pouzdano radi sve do -25°C temperature vanjskog zraka, a zbog napredne tehnologije je mnogo manje osjetljiv na niže temperature okoline. Zime ćete provoditi potpuno bezbrižno. Ukoliko biste trebali jedinice većih snaga, visokotemperaturne dizalice topline Daikin Altherma dopuštaju jednostavno kombiniranje više jedinica (u kaskadu) a time i dovoljno snage za zahtjevnije objekte. 

Video