Dizalice topline

Dizalice topline

Daikin Altherma - niskotemperaturna

Standardna novogradnja podrazumijeva dobro izoliran objekt sa niskotemperaturnim načinom grijanja što je idealan scenarij upotrebe niskotemperaturne dizalice topline Daikin Altherma.
Značajke proizvoda:
Idealno rješenje za novogradnju ili rekonstrukciju i poboljšanje energetske učinkovitosti objekta.

Daikin Altherma objedinjuje grijanje, hlađenje i pripremu potrošne tople vode u ujednom sustavu, pružajući maksimalnu ugodnost tijekom čitave godine.

Dvodjelna izvedba

Niskotemperaturna dizalica topline Daikin Altherma je modernog i kompaktnog oblika pa samim time ne zauzima previše prostora u kotlovnici dok je istovremeno i jednostavna za ugradnju. Sastavljena je od vanjske i unutarnje jedinice sa ili bez integriranog spremnika potrošne tople vode.

Na raspolaganju je širok raspon jedinica različitih snaga i veličina spremnika potrošne tople vode. Svi kompresori i ostale važne komponente su vlastiti Daikin proizvod što omogućava bolju regulaciju i veći raspon prilagodljivosti i rada – učin grijanja među uređajima od 4 kW do 8 kW modulira od minimalnih 1,8 kW do maksimalnih 10 kW. U praksi to znači da dizalica topline ima sposobnost prilagoditi se toplinskim potrebama objekta i u svakom trenutku isporučiti točno onoliko topline koliko je objektu potrebno, bez obzira na niske vanjske temperature budući da nesmetano radi sve do -25°C temperature okolnog zraka. 

Monoblok izvedba

Daikin Altherma Monoblok je nova akvizicija obitelji dizalica topline Daikin Altherma. Ona pruža optimalnu razinu udobnosti tijekom cijele godine jer je dostupna i u izvedbi koja omogućuje hlađenje ljeti. Unatoč svojoj iznimnoj kompaktnosti zadržava sve prednosti zasebne verzije dizalice topline na niskim temperaturama.

Vrhunska energetska učinkovitost modela pokazuje količinu truda uloženu u razvoj. Jednako kao kod zasebne izvedbe, izvedba monoblok također podržava rad bez dodatnih grijača do -25°C a njena kompaktna izvedba omogućava ugradnju čak na pročelje zgrade i na taj način pruža još veće uštede u prostoru. U praksi to znači da bez obzira na to koristite li uređaj za grijanje ili hlađenje, upravljačka jedinica je jedino što će biti instalirano u unutrašnjosti Vašeg objekta. Na izboru su uređaji snage od 5 do 16kW što znači da Daikin Altherma Monoblok sustavi mogu isporučiti dovoljno topline i za veće stambene objekte. S obzirom na činjenicu da se toplina iz vanjske jedinice prenosi preko vode, ovi sustavi su prikladniji za upotrebu u toplijim područjima ili ako se koriste u hladnijim područjima preporučljivo je dodavanje glikola u sustav kako bi se spriječilo smrzavanje.

Video