Dizalice topline

Dizalice topline

Cilj da korisnici objekta uživaju u prikladnoj temperaturi tokom cijele godine nije nedostižan za dizalice topline. To su sustavi koji putem rashladnog sredstva vrše prijenos topline iz jednog okruženja u drugo. Poznate su kao tehnološko rješenje koje koristi energiju iz obnovljivih izvora budući da toplinu crpe iz zraka ili tla.

Dizalice topline predstavljaju isplativo rješenje sustava za grijanje jer mogu izdvajati latentnu toplinu iz vanjskog zraka (čak i kada je temperatura vanjskog zraka ispod -20 °C) i prenositi je u unutarnji prostor. Zahvaljujući tome, dizalice topline su daleko učinkovitije od sustava grijanja na fosilna goriva.

Dizalice topline koje su opremljene inverterskom tehnologijom posebno su učinkovite za sve vrste unutarnjih grijanja. 

Daikin Altherma - niskotemperaturna

Standardna novogradnja podrazumijeva dobro izoliran objekt sa niskotemperaturnim načinom grijanja što je idealan scenarij upotrebe niskotemperaturne dizalice...

Daikin Altherma - visokotemperaturna

Idealno rješenje za obnove zato što pruža temperature polazne vode potrebne za sisteme sa radijatorskim načinom...

Daikin Altherma - hibridna

Hibridna dizalica topline Daikin Altherma je idealan izbor za zamjenu postojećeg plinskog kotla jer zadržava sve značajke postojećeg kotla uključujući pripremu tople vode i sposobnost brze prilagodbe toplinskim potrebama objekta.

Daikin Altherma koja dobiva toplinu iz tla

Idealno rješenje za obnove zato što pruža temperature polazne vode potrebne za sisteme sa radijatorskim načinom...