Upravljanje uređajem putem interneta

daikin-wifi
Povezivanje kućnih uređaja na internet i upravljanje njima kada niste u kući više nije budućnost. Ta mogućnost postala je sadašnjost.

IoT (Internet of Things) postaje naša realnost. Sve što može biti povezano u mrežu će i biti povezano. Predviđanja kažu da će do 2025. god biti umreženo preko 21 milijarda uređaja. Svi ozbiljniji proizvođači kućanskih aparata već godinama nude modele koji se mogu povezati na internet, bilo da se radi o perilici rublja, hladnjaku ili klima uređaju.

Što to znači za korisnike? Zamislite da Vas ujutro budi alarm uključen na mobitelu i istovremeno se pali aparat za kavu kako bi Vas dočekala kada se ustanete. Klima se upalila još ranije i ugrijala prostor kako bi u ugodnoj temperaturi počeli dan. Automobil ima pristup Vašem kalendaru i poslovnim obvezama pa automatski planira dnevnu rutu. Za neke korisnike takav scenarij je pomalo i zastrašujuć. Svi smo se našli u situaciji kada je tehnologija zakazala. Ali, premda se tehnologije još uvijek usavršavaju i imaju određene manjkavosti, činjenica je da nam itekako mogu olakšati svakodnevnicu.

Upravljanje klima uređajem putem interneta ima određene prednosti. Na primjer, omogućava nam da podesimo rad klima uređaja tako da nas dočeka ugodno zagrijan ili rashlađen dom. Korištenje timera na upravljaču ponekada nije najbolja opcija jer u trenutku napuštanja doma možda ne znamo točno vrijeme povratka. Time bi vjerojatno namjestili uređaj da se upali prerano ili prekasno.

Osim samog upravljanja, velika prednost je i nadziranje rada klima uređaja. Stranke koje se bave iznajmljivanjem apartmana u turističkim središtima često se žale na nerazumno korištenje klima uređaja od strane turista. Tako se događa da uređaj bude podešen na 16°C uz otvorene prozore na objektu. Samim time se iracionalno troši električna energija. Uz upravljanje klima uređajem putem interneta, moguće je izbjeći takve situacije i racionalizirati rad klima uređaja.

Pratite potrošnju energije vaših jedinica* i povećajte uštedu energije. Korisniku prilagođeni grafovi i ikone pomažu da utvrdite područja na kojima možete uštedjeti. Posjetite ovu stranicu kako biste istražili koje unutarnje jedinice su kompatibilne s ovom funkcijom.

Preuzimanje aplikacije za: Android
Preuzimanje aplikacije za: iOS

Funkcije dostupne u aplikaciji mogu se razlikovati ovisno o vrsti sustava i unutarnjoj jedinici koju imate.
* ova funkcija dostupna je samo za neke unutarnje jedinice

Za konkretne modele uređaja i upravljača kontaktirajte nas.